Košnice u zgradi: Ko je nadležan i šta sme da se drži na terasi? VIDEO

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košnice u zgradi: Ko je nadležan i šta sme da se drži na terasi? VIDEO

Beograd -- Košnice, male odgajivačnice, kavezi sa pticama, sve se to drži na beogradskim terasama.

Šta prema odluci o komunalnom redu sme da se nalazi na terasi?

Drugim rečima, šta se radi u slučaju kada neko pomisli da je njegova terasa dvorište privatne kuće, a ne deo stambene zajednice i ulaza?

"Kad neko drži određene stvari na terasi po odluci o kućnom redu dužna je da izađe komunalna inspekcija. Komunalna policija već dugi niz godina ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovodi tu odluku, trenutno postupamo samo u situacijama kada je u pitanju kućni red", kaže Nenad Lakić, šef operativnog centra Komunalne policije.

"Mi primenjujemo odluku o komunalnom redu i možemo da konstatujemo da na terasi visi nešto što ugrožava bezbednost prolaznika ispred zgrade, a ukoliko košnice stoje unutra kao što bi stajali sto i stolice mi tu ne možemo da reagujemo i ukoliko to zateknemo konstatujemo šta smo zatekli i takav prekršaj prosleđujemo nadležnoj opštinskoj inspekciji, ali nemamo sankciju za to“, kaže Lakić.

On savetuje građanima da se obrate upravniku zgrade ili Beokom servisu.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.