Kosačov: Oko projekta „Severni tok 2“ između Rusije i Nemačke nema nikakvih nesuglasica

Izvor: Vostok.rs, 06.Mar.2021, 11:22

Kosačov: Oko projekta „Severni tok 2“ između Rusije i Nemačke nema nikakvih nesuglasica

Uprkos primetnom pogoršanju odnosa između Rusije i Nemačke u poslednje vreme, oko projekta „Severni tok 2“ nema nikakvih nesuglasica, izjavio je šef Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.
Kako je rekao Kosačov za „Vmeste RF“, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Migel Berger potvrdio je tokom sastanka sa njim da je Nemačka zainteresovana za realizaciju projekta „Severni tok 2“. „Gospodin Berger je podrobno potvrdio da je Nemačka zainteresovana za realizaciju projekta. Nemačka razume sve rizike i probleme koji su povezani sa glavnom opcijom za tranzit ruskog gasa u Evropu preko Ukrajine“, rekao je Kosačov. Dodao je da ukrajinski sistem za transport gasa u lošem stanju, jer ga nisu popravljali 30 godina. To iziskuje dodatne troškove, a „Severni tok 2“ oslobađa preduzeća nepotrebnih troškova, zaključio je Kosačov.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.