Koridori Srbije raskinuli ugovor sa Italijanima

Izvor: B92, 17.Okt.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridori Srbije raskinuli ugovor sa Italijanima

Beograd -- Koridori Srbije raskinuli su ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima "Progon" i "Pržojna Padina" sa izvođačem radova, italijanskom kompanijom Elef SPA.

Kako je saopšteno, ugovor je raskinut zbog neispunjavanja ugovorne obaveze vezane za uklanjanje nedostataka u garantnom roku.

Kako se precizira u saopštenju "Koridora", ugovor je potpisan 10. oktobra 2016. godine, ugovoreni radovi su izvedeni, tuneli su otvoreni za saobraćaj 16. septembra 2017. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, ali tokom dve godine izvođač nije ispunio svoje ugovorne obaveze koje se odnose na uklanjanje nedostataka u garantnom roku.

"S obzirom na to da ovakvo neodgovorno ponašanje izvođača nije dopustivo, 'Koridori Srbije' uputili su izvođaču obaveštenje o raskidu ugovora i pokrenuli postupak naplate bankarske garancije, dostavljene kao sredstvo obezbeđenja za dobro izvršenje posla u iznosu od 455.233,36 evra", navodi se u saopštenju.

Iz "Koridora Srbije" dodaju da su u saradnji sa JP "Putevi Srbije" preduzeli sve potrebne mere za nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja kroz tunele "Progon" i "Pržojna Padina", koji se nalaze na istočnom kraku Koridora 10, auto-put E80.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Koridori Srbije" raskinuli ugovor sa italijanskom kompanijom

Izvor: Blic, 17.Okt.2019

"Koridori Srbije" raskinuli su Ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima "Progon" i "Pržojna Padina", koji se nalaze na istočnom kraku Koridora 10, autoput E-80, sa izvođačem radova, italijanskom kompanijom "Elef SpA".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.