Kooperacija dva giganta: Japanci i Kinezi zajedno prave električne automobile

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kooperacija dva giganta: Japanci i Kinezi zajedno prave električne automobile

Tokio -- Japanska kompanija Tojota motor saopštila je da će sa kineskom kompanijom BYD početi da radi na razvoju električnih automobila i baterija za ta vozila.

Dve kompanije su u zajedničkom saopštenju navele da će sarađivati na razvoju sedana i sportskih vozila, koji bi se zatim prodavali pod Tojotinim brendom u Kini pre 2025. godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tojota je već najavila patnerstvo sa kineskom kompanijom Kontemporari Amereks Tehnolodži s ciljem razvoja baterija za automobile sa niskom emisijom štetnih gasova.

Cilj Tojote je da do 2025. godine električna vozila, uključujući benzinske hibride, čine polovinu njene ukupne prodaje u svetu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partnerstvo Toyote sa kineskom kompanijom BYD

Izvor: AutoBlog, 19.Jul.2019

Kako prenosi Tanjug, japanska kompanija Tojota motor je saopštila da će sa kineskom kompanijom BYD početi da radi na razvoju električnih automobila i baterija za ta vozila. Dve kompanije su u zajedničkom saopštenju navele da će sarađivati na razvoju sedana i SUV vozila, koja bi se zatim prodavala...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.