Konzorcijum Behtel-Enka jedini ponuđač za Moravski koridor

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzorcijum Behtel-Enka jedini ponuđač za Moravski koridor

Konzorcijum Behtel-Enka jedini je dostavio ponudu na javnom pozivu za izgradnju "Moravskog koridora", saopštilo je Ministarstvo građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Radna grupa za izbor strateškog partnera, radi relizacije projekta izgradnje auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor), koju je formirala Vlada Srbije, na današnjoj sednici konstatovala je da je do isteka roka stigla jedna prijava na javni poziv, a dostavio ju je konzorcijum "Behtel-Enka".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Nakon provere ispunjenosti kriterijuma iz javnog poziva, Radna grupa će sačiniti izveštaj koji će dostaviti Vladi Srbije, koja donosi odluku o izboru strateškog partnera za izgradnju "Moravskog koridora", navedeno je u saopštenju, ali se ne navode finansijski detalji ponude.

"Moravski koridor" biće dug 112 kilometara i povezaće Koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki" i sva veća mesta na ovom području na kojem živi oko 500.000 ljudi, uključujući Čačak, Кraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Кruševac, Stalać i Ćićevac.

Pored izgradnje auto-puta, projekat će obuhvatiti i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

Članovi Radne grupe, kojom predsedava ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pored ostalih su i ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

U radnoj grupi su i državni sekretari Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, šef kabineta predsednice Vlade Miloš Popović, šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić, v. d. direktora Uprave za javni dug Ana Tripović, državni pravobranilac Olivera Stanimirović, predstavnici Bezbednosno-informativne agencije, v. d. generalnog direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i direktori sektora u JP "Putevi Srbije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konzorcijum "Behtel-Enka" jedini dostavio ponudu za Moravski koridor

Izvor: Blic, 27.Avg.2019

Konzorcijum "Behtel-Enka" jedini je dostavio ponudu na javnom pozivu za strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nakon otvaranja ponude.

Nastavak na Blic...

JEDNA PONUDA ZA MORAVSKI KORIDOR: Moravski koridor biće dug 112 kilometara i povezaće Koridor 10, auto-put Miloš Veliki i sva veća mesta na ovom području

Izvor: Kurir, 27.Avg.2019

Posle provere ispunjenosti kriterijuma iz javnog poziva, radna grupa će sačiniti izveštaj koji će dostaviti Vladi Srbije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.