Kontrolisaće i autobuse: Austrija pojačala carinske kontrole zbog svinjske kuge u Srbiji

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrolisaće i autobuse: Austrija pojačala carinske kontrole zbog svinjske kuge u Srbiji

Beč -- Austrija je na granicama pojačala carinsku kontrolu u cilju zaštite od svinjske kuge koja se pojavila u Srbiji, saopštilo je austrijsko Ministarstvo finansija.

Na meti carinika nalaze se pre svega privatni transporti namirnica iz Srbije.

Ministarstvo ističe da je svinjska kuga veoma zarazna i za sve rase svinja smrtonosna bolest, koja se može prenositi i preko životinjskih namirnica.

S tim u vezi, austrijsko ministarstvo upozorava da je uvoz mesa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mesnih proizvoda iz Srbije, kao i većine drugih zemalja izvan EU, nezavisno od količine, u osnovi zabranjeno.

Redovne kontrole carinika, kako je najavljeno, biće intenzivirane.

"Kontrolni organi pojačano će paziti na ilegalno iznošenje namirnica, pre svega kad je reč o putničkom saobraćaju iz Srbije, ali i autobuskom", najavilo je ministarstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pojačane carinske kontrole zbog svinjske kuge u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 19.Sep.2019

Austrija je na svojim granicama pojačala kontrolu u cilju zaštite od svinjske kuge koja se pojavila u Srbiji BEČ - Austrija je na svojim granicama pojačala carinsku kontrolu u cilju zaštite od svinjske kuge koja se pojavila u Srbiji, saopštilo je austrijsko Ministarstvo finansija.Na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.