Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 21:59

Konferencija "World Minds-a" u Beogradu, Brnabić najavila investiciju poznate britanske kompanije

Konferencija "World Minds-a" održava se u Beogradu. Premijerka Ana Brnabić objavila je na skupu da će "Pau Send", poznata kompanija iz Velike Britanije, razvojni centar za Evropu praviti u Beogradu.
U Beogradu se drugi put održava konferencija "World Minds-a", zajednice koja okuplja svetske lidere u oblasti nauke i inovacija, investitore, političare. Cilj je da se povežu jedni sa drugima, predstave ideje, sklope poslovi.

Simpozijum zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 2019. godine održavao se u Cirihu, a zahvaljujući saradnji sa Vladom Srbije, grad domaćin je i Beograd.
"Počastvovani smo što smo u Beogradu. Naš tim je ovde već nedelju dana, volimo da dolazimo. Osećamo energiju ovog grada, ali primećujemo i snažan razvoj preduzetništva i dostignuća u oblasti nauke. Zapanjen sam koliko se radi na veštačkoj inteligenciji, nano-tehnologiji, bio-tehnologiji i drugim oblastima", istakao je Kristof Kiz, direktor "World Minds-a".
Predsednica Vlade Ana Brnabić objavila je da će "Pau Send", poznata kompanija iz Velike Britanije tehnološki razvojni centar za Evropu praviti u Beogradu.
"Konferencija se poklapa sa danom u kojem je jedna od najnaprednijih i najpoznatijih evropskih kompanija iz Velike Britanije, ‘Pay Send‘, jedan od lidera u tehnološko-razvojnom smislu u finansijskom sektoru, objavila nakon nekoliko rundi razgovora sa nama da će svoj tehnološki razvojni centar za Evropu praviti upravo u Beogradu", istakla je premijerka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.