Kon: 6.000 dinara je cena testa bez usluge VIDEO

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 16:07

Kon: 6.000 dinara je cena testa bez usluge VIDEO

Beograd -- Krizni štab danas je doneo odluku o načinu ulaska u Srbiju iz inostranstva, kako za domaće građane, tako i za strance, saopšteno je.

"Biće preduzete mere za sve one koji dolaze iz inostranstva. Kada se ulazi u Srbiju svi će morati da imaju test star najviše 72 sata. Ako se radi o našem državljaninu, moraće u samoizolaciju 14 dana ako nema rezultate, ako uradi test i dobije rezultat, onda mu se ta mera ukida", objasnio je dr Predrag Kon u Jutarnjem programu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prve TV.

"Radiće se PCR test koji direktno pokazuje prisustvo virusa iz brisa. To je najpouzdaniji način", rekao je Kon i dodao da u Srbiji ima 12 laboratorija koje bi mogle da rade testiranje.

"Ko neće od naših ljudi da se testira i neće da plaća, on će se odlučiti za samoizolaciju. Šest hiljada dinara je cena bez usluge. Privatnici treba da dobiju odobrenje, ako se na tako nešto pristane, da urade validaciju i dokažu da su sposobni. Oni mislim da mogu da rade brze testove", kazao je.

Da podsetimo, član Kriznog štaba Branimir Nestorović nedavno je rekao da će građani koji budu putovali u inostranstvo u zemlje koje insistiraju na zdravstvenom pasošu moći u Srbiji da urade test na koronavirus koji će koštati oko 6.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.