Komšije potrošačka korpa mesečno košta 273,4 evra

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšije potrošačka korpa mesečno košta 273,4 evra

Podgorica -- Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u Crnoj Gori iznosili su 273,4 evra, što je 0,2 odsto manje u odnosu na april, navodi se u saopštenju.

Vrednost minimalne potrošačke korpe u maju je, prema podacima Monstata, iznosila 647,9 evra, što je neznatno manje u odnosu na april.

"Od ukupne vrednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 273,4 evra, što je 0,2 odsto manje u odnosu na april", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Statističari su kazali da su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge iznosili 374,5 eura, što je 0,1 odsto više u odnosu na april.

Minimalna potrošačka korpa se odnosi na potrošnju domaćinstva koja uključuje hranu i neprehrambene proizvode i usluge, kojom se omogućava održavanje života i radne sposobnosti članova domaćinstva.

Minimalna potrošačka korpa je u skladu sa minimalnim preporukama Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i Priručnika za ishranu Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država 2010. godine (USDA Food Guide 2010) o minimalnoj vrednosti kalorijskog unosa hrane u iznosu od 2,21 hiljadu kalorija dnevno po osobi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.