Kompanija BK Dana Holding dobitnik prestižnog priznanja Top energy za najuspešnije realizovane projekte iz oblasti energetike u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: BKTV News, 26.Sep.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija BK Dana Holding dobitnik prestižnog priznanja "Top energy" za najuspešnije realizovane projekte iz oblasti energetike u Jugoistočnoj Evropi

Prestižno priznanje "Top energy" za najuspešnije realizovane projekte iz oblasti energetike u Jugoistočnoj Evropi dodeljeno je danas kompaniji BK Dana Holding na XI Međunarodnom forumu o čistim energetskim tehnologijama "Čista energija-šansa za sve" u Novom Sadu.

Godišnje priznanje koje se dodeljuje za projektnu izuzetnost, inventivnost, inovativnost i poslovnu hrabrost, radi isticanja primera koje treba slediti u oblasti energetike zameniku predsednika BK Grupe (Dana Holding) >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za međunarodne odnose Simonu D. Kariću uručio je ministar rudarstva i energtike Aleksandar Antić.

"Kompleks Dana Mall obuhvata biznis centar, tržni centar i stambene zgrade površine 200 hiljada kvadratnih metara i deo je kompleksa "Svetionik Minska" površine milion kvadratnih metara. Na našem tržnom centru "Dana Mall" uspeli smo da primenimo efikasno korišćenje električne energije i nastavljamo dalje sa korišćenjem tehnologije "pametnog" upravljanja energijom na sledećim projektima", rekao je Simom D. Karić koji je u ime BK Grupe i Bogoljuba Karića zahvalio na ovom priznanju.

Prema njegovim rečima pored kompleksa "Svetionik Minska" BK kompanija u Minsku gradi i druge objekte, čiji ukupan obim iznosi 4,5 miliona kvadratnih metara.

"Jedan od ovih projekata je i najveći u Evropi mnogofunkcionalni kompleks "Minsk World" od tri miliona kvadratnih metara, koji je od nacionalnog značaja za Belorusiju, ne samo zbog svoje arhitekture i konceptualne atrakcije, već i zbog Međunarodnog Finansijskog Centra koji je predviđen u srcu ovog kompleksa i koji će privući mnogobrojne biznismene. Kompleks je projektovan po uzoru na Dubai, Singapur, Hong Kong", rekao je Karić na XI Međunarodnom forumu o čistim energetskim tehnologijama, predstavljajući prisutnima projekat "Svetionik Minska" u okviru kojeg se nalazi "Dana Mall".

Prema proceni "Colliers International" vrednost realizovanih projekata iznosi 27 milijardi evra, dok obim realizovanih projekata iznosi šest miliona kvadratnih metara.

"Pola veka nakon osnivanja kompanije, do današnjeg dana, naš institut, univerzitet, naučnici i zaposleni, čine sve da se najsavremenije svetske tehnologije primenjuju na projektima koje realizuje BK Grupa. Naša glavna misija je stvaranje udobnih i unikatnih uslova za život savremene tehnologije", rekao je Karić.

Osim prezentacije "Svetionik Minska" i TC "Dana Mall" prisutni na forumu mogli su da pogledaju i kratak film o građevinskom mega projektu BK kompanje "Tesla gradu" koji će se prostirati na dva miliona metara kvadratnih.

Godišnje priznanje Top energy za posebna dostignuća u oblasti energetike dodeljena su i kompanijama MK Fintel Wind i Comet Consulting Group d.o.o.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2017

U velikoj Sali Skupštine AP Vojvodine danas je svečano otvoren dvodnevni 11. Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama "Čista energija – šansa za sve", na kome je ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, uručio nagradu kompaniji MK Fintel vind za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.