Komiko oil dobija zemljište za rafineriju u Smederevu za 652 miliona dinara

Izvor: Blic, 13.Mar.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Komiko oil" dobija zemljište za rafineriju u Smederevu za 652 miliona dinara

Skupština grada Smedereva prihvatila je noćas inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije u ovom gradu po kome će kompanija "Komiko oil" dobiti pravo zakupa na 99 godina za 652 miliona dinara. Zemljište na kojem bi trebalo da se gradi rafinerija

Neizgrađeno i neuređeno građevinsko zemljište, površine od 113 hektara, 12 ari i 16 metara kvadratnih, daće se u zakup na 99 godina kompaniji "Komiko Oil", za 652 miliona dinara uz dodatne benefite, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radi izgradnje rafinerije za preradu sirove nafte i proizvodnju kvalitetnih naftnih proizvoda, predviđeno je izmenjenim tekstom ugovora.

Taj tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni radi izgradnje rafinerije, oko koje već tri i po godine lome koplja vlast i opozicija, noćas su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.

"Prihvata se inovirani tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog zemljišta u industrijskoj zoni 'sektor-severoistok', radi izgradnje rafinerije", navodi se u zaključku Skupštine grada Smedereva, za koji su glasala 43 odbornika, 13 je bilo protiv, a tri uzdržana.

Na januarskom zasedanju, odbornici nisu dali saglasnost na prethodni predlog ugovora o davanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije, zbog protivljenja opozicije i nesaglasja unutar vladajuće većine.

U međuvremenu je u direktnim pregovorima vlasti i investitora postignuta saglasnost oko izmene 60 odsto članova prvobitnog ugovora.

Predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović prekinuo je sednicu noćas posle dva sata, a nastavak zakazao za četvrtak u 10 časova.

Povezane vesti: Komiko oil ne odustaje od rafinerije u Smederevu Komiko oil na korak od gradnje rafinerije Vlada odlučuje o rafineriji Skupština daje u zakup plac za rafineriju Opozicija u Smederevu tvrdi da nije dat plac za rafineriju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ipak rafinerija u Smederevu

Izvor: Šumadija Press, 13.Mar.2012

Skupština grada Smedereva prihvatila je noćas inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje..

Nastavak na Šumadija Press...

Comico Oil ipak gradi rafineriju u Smederevu

Izvor: GdeInvestirati.com, 13.Mar.2012

Comico Oil će graditi rafineriju u Smederevu, jer je posle tri godine ipak dobio pravo zakupa zemljišta u ovom gradu. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

"Komiko oil" ipak u Smederevu

Izvor: Studio B, 13.Mar.2012

Smederevo će ipak dobiti rafineriju, pošto je Komiko oil, odlukom Skupštine grada, posle tri godine ipak dobio pravo zakupa zemljišta na 99 godina za 652 miliona dinara...Neuređeno građevinsko zemljište, površine od 113 hektara, 12 ari i 16 metara kvadratnih daće se u zakup kompaniji Komiko...

Nastavak na Studio B...

Smederevu novac od „Komika“ u roku od 60 dana

Izvor: Blic, 14.Mar.2012, 08:30

Grad Smederevo dobiće 652 miliona dinara dinara od “Komiko oila” u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora o zakupu 113 hektara zemljišta za gradnju rafinerije, predviđeno je novim ugovorom koji je usvojila Skupština Smedereva. “Komiko oil” bi mogao da počne pripremne radove za gradnju rafinerije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.