Koliko bi novca imao najbogatiji čovek sveta da se nije razveo?

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 09:04

Koliko bi novca imao najbogatiji čovek sveta da se nije razveo?

Njujork -- Osnivač Amazona Džef Bezos ubedljivo je najbogatija osoba na svetu koja, prema trenutnim podacima, ima bogatstvo teško 184 milijarde dolara.

Ta brojka stalno varira, a početkom nedelje je bila čak 189 milijardi, nakon što je Bezos postavio novi rekord kada je u ponedeljak za jedan dan zaradio 13 milijardi dolara, usled rasta deonica Amazona.

Na drugom mjestu je Bil Gejts sa 119 milijardi dolara.

Zanimljiva je činjenica da se Bezos razveo prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine kada je svojoj supruzi Makenzi Bezos morao da prepiše jedan broj deonica.

Bezos je pre razvoda imao 16 odsto deonica Amazona, ali je Makenzi prepisao četiri procenata, a njemu je ostalo 12 odsto, piše BiznisInfo.

U to vreme vrednosti deonica koje je predao bivšoj supruzi bila je oko 38 milijardi dolara, dok je Bezosov ostatak tada vredeo 115 milijardi.

U međuvremenu je došlo do porasta vrednosti deonica i rasta Bezosovog bogatstva, ali i bogatstva Makenzi.

Njen udeo sada vredi 61 milijardu dolara.

Da se nije razveo, Bezos bi sada imao neverovatnih 245 milijardi dolara, a prema vrednostima deonica od ponedeljka to bi bilo i preko 250 milijardi.

Inače, očekuje se dalji rast vrednosti Amazona jer se navike kupaca menjaju i okreću onlajn nabavkama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef Amazona zaradio 12 milijardi za jedan dan

Izvor: VOM.rs, 23.Jul.2020

Šef Amazona zaradio 12 milijardi za jedan dan. . Najbogatiji čovek na svetu, osnivač Amazona Džef Bezos, postavio je novi rekord u dnevnoj zaradi povećavši svoje bogatstvo u jednom danu za 13 milijardi dolara. Porast onlajn trgovine i sve veći broj korisnika interneta i pametnih teledona u svetu...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.