Koliki će biti budžet države za 2019. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliki će biti budžet države za 2019. godinu

Predlogom budžeta za 2019. godinu, koji bi poslanici trebalo da razmatraju naredne nedelje, planiran je deficit od 23 milijarde, pet milijardi manji od ovogdišnjeg, koji je na kraju prerastao u plus.

U budžetu je 19 milijardi dinara više opredeljeno za plate zaposlenih u javnom sektoru.

Povećanje životnog standarda, rasterećenje privrede i kapitalna ulaganja, tako bi se najkraće mogao opisati nacrt republičkog budžeta za sledeću godinu.Ono što je građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obećano ove godine, realizovaće se 2019, a to su veće plate i penzije.

Dobra vest jeste da se od prvog janura povećava i minimalna cena rada, a sledi rasterećenje i za privrednike. i za poljoprivrednike lepe vesti, kako je izjavio za našu televiziju ministar poljoprivrede Branislav nedimović, 5 milijardi dinara više novca biće namenjeno subvencijama u tom sektoru.

Od ostvarenih rezultata u oblasti poljoprivrede, pa do cene ergeneta, izvoza i uvoza, između ostalog, zavisiće da li će se predloženi budžet i realizovati, naveo je za RTV  dekan ekonomskog fakulteta Aleksandar Grubor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.