Kolika je zarada novozaposlenih u okviru projekta MOJA PRVA PLATA? Brnabić objasnila sve detalje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 16:10

Kolika je zarada novozaposlenih u okviru projekta "MOJA PRVA PLATA"? Brnabić objasnila sve detalje!

Država će nastaviti da razgovara sa privredom i pratiće kako se odvija realizacija projekta "Moja prva plata"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da u okviru projekta "Moja prva plata" poslodavci nisu u obavezi da daju mesečnu nadoknadu, mimo 20.000 i 24.000 dinara koje daje država, ali i dodala da je uverena da će kompanije pokazati društvenu odgovornost i da će dobrim platama zadržati mlade i kvalitetne kadrove.

Odgovarajući na pitanje novinara da li >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je država osmislila mehanizam kojim bi obavezala poslodavce da mladi ne ostanu na primanjima od 20.000 i 24.000 dinara, Brnabić je kazala da država nema takav mehanizam, jer bi to, navodi, destimulisalo kompanije da se prijave za projekat.

-Nismo obavezali privredu u tom smislu, ali verujem u to da je poslodavcima u interesu da nađu mlade i kvalitetne kadrove, da ih edukuju, obuče i zadrže, jer će upravo mladi doneti mnogo veći povrat na tu investiciju u njih, nego sama investicija - rekla je Brnabić u Senti.

Kaže da će država nastaviti da razgovara sa privredom i pratiće kako se odvija realizacija projekta "Moja prva plata", a da će posebno skretati pažnju na društveno odgovorne kompanije koje daju dodatan novac i stalno zaposlenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.