Koji rat? U SAD 213.000 novih radnih mesta, nezaposlenost 4%

Izvor: B92, 07.Jul.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji rat? U SAD 213.000 novih radnih mesta, nezaposlenost 4%

Poslodavci u SAD nastavili su i u junu sa žustrim tempom zapošljavanja otvorivši 213.000 novih radnih mesta.

To je kako ocenjuje agencija AP, signal poverenja u domaću ekonomiju uprkos početku trgovinskog rata s Kinom.

Ministarstvo za rad u Vašingtonu objavilo je da je stopa nezaposlenosti u junu takođe porasla na 4,0 odsto, sa prethnodnih 3,8 procenata, pošto je više ljudi počelo da traži posao, a nisu svi našli.

Na dan kada je administracija predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Donalda Trampa počela da naplaćuje više carine na 34 milijarde dolara vredan uvoz robe iz Kine, na šta je Peking odmah uzvratio vlastitim carinama, rast novih radnih mesta signalizira da je devetogodišnja ekonomska ekspanzija u SAD, druga najduža zabeležena do sada, ostala na čvrstim temeljima, ocenjuje AP.

Prosečna dnevna zarada porasla je u junu samo 2,7 odsto međugodišnje, a niska stopa nezaposlenosti, kako se dodaje, nateraće poslodavce da ponude veće plate kako bi popunili otvorena radna mesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.