Kod Srebrenice otkriveni zlato, srebro, olovo i cink

Izvor: B92, 27.Nov.2022, 14:43

Kod Srebrenice otkriveni zlato, srebro, olovo i cink

Generalni direktor "Drina resursa" Aleksandar Mišković rekao je da je na lokalitetu Brežani otkriveno zlato na dubini od 80 metara, prenosi Radio-televizija RS.

Mišković je to izjavio na prezentaciji dosadašnjih rezultata geoloških istraživanja obavljenih na području ove opštine

"Rano je govoriti o količini i procentima tog metala u toni rude, ali je pouzdano utvrđeno da se nalazi u rudnoj strukturi", naveo je Mišković.

Govoreći o rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rada "Drina resursa", koja posluje u sastavu kanadske kompanije "Tera Balkanika" iz Vankuvera, Mišković je rekao da su ove godine obavili bušenja na lokalitetima Čumavići, Olovine i Brežani i da su rezultati obećavajući.

On je precizirao da su na lokalitetu Čumavići, na dubini od 50 metara otkrili srebrno-cinkanu i olovnu rudu sa većom primesom antimona i manjom primesom zlata, a da su u Brežanima otkrili zlato na 80 metara dubine i da očekuju da će u dubokoj zoni doći do bakra u Brežanima i Olovinama.

"Firma "Tera Balkanika" investira u geološka istraživanja u srebreničkoj i bratunačkoj opštini, a nakon toga i rezultata koje će se dobiti stručnim analizama odlučiće se da li će se pristupiti izradi projektne dokumentacije i eksploatacije tih ležišta rude i po kojim uslovima", rekao je Mišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.