Ko su najtraženiji radnici u Hrvatskoj? Najviše sezonaca dolazi iz 3 bivše republike SFRJ

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 09:42

Ko su najtraženiji radnici u Hrvatskoj? Najviše sezonaca dolazi iz 3 bivše republike SFRJ

Najviše interesa za sezonski posao u Hrvatskoj iskazali su radnici iz BiH, Severne Makedonije i Srbije.

Naime, onlajn sajam sezonskih poslova Sezonac.hr održao se od 26. januara do 4. februara u organizaciji portala MojPosao.

Ove godine učestvovalo je 39 poslodavaca – trgovački lanci, hotelske kuće i ugostiteljski objekti – što predstavlja rast od 56 posto u odnosu na 2021. kada je radnike na sajmu tražilo 25 poslodavaca.

Sajam je zabeležio 147.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poseta i 1.060.000 pregleda stranice, a posetioci sajma mogli su se prijaviti na više od 200 oglasa za posao.

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su: sobar/sobarica, prodavac, konobar, recepcionar i kuvar.

Većina oglašenih radnih mesta odnosila se na sezonski rad, no u značajnom broju konkursa za slobodna radna mesta poslodavaci su nudili i mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa nakon završetka letnje sezone.

Ukupno je prikupljeno više od 11.000 prijava za oglašena radna mesta, a tražioci posla najčešće su se prijavljivali za sledeća radna mjesta: radnik za utovar-istovar prtljaga ili pošiljki na aerodromu, prodavas – blagajnik, sobar/sobarica i recepcioner.

Pored onih iz Hrvatske, sajam je ponovno pobudio veliki interes i kod radnika iz regiona te je, kao i ranijih godina, zabeležen velik broj prijava na oglašena radna mesta od strane kandidata iz susednih zemalja, prenosi Poslovni.hr.

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj iskazali su radnici iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.