Knežević: Vrednost trgovinske razmene Srbije i Egipta u prvih sedam meseci 55 miliona evra

Izvor: Beta, 01.Okt.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Vrednost trgovinske razmene Srbije i Egipta u prvih sedam meseci 55 miliona evra

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa predsednikom zajedničkog Srpsko-egipatskog poslovnog saveta Osamom Salehom o mogućnostima za unapredjenje ekonomske saradnje Srbije i Egipta i tom prilikom naveo da je vrednost trgovinske razmene dve zemlje u prvih sedam meseci iznosila 55 miliona evra.Kako se navodi u saopštenju Knežević je naveo da je u prethodnoj godini razmena iznosila gotovo 70 miliona evra."Egipat je veliko tržište i ima prostora za unapredjenje privredne saradnje. Takodje, potencijal i u udruživanju kompanija naših zemalja, radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Tako mogu da se iskoriste i prednosti koje Srbija ima kroz sporazume o slobodnoj trgovini sa brojnim zemljama", rekao je ministar.Ministar je predstavio i mogućnosti za saradnju u okviru procesa privatizacije i stečaja u Srbiji.Osama Saleh je rekao da je prednost Egipta i nedavno potpisan Kontinentalni sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je stvoreno najveće tržište na svetu, sa više od milijardu potencijalnih kupaca."U tom smislu, Egipat je 'kapija Afrike', što otvara potpuno nove mogućnosti za saradnju naših privrednika", rekao je on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knežević: Vrednost trgovinske razmene Srbije i Egipta u prvih sedam meseci 55 miliona evra

Izvor: Danas, 01.Okt.2019

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa predsednikom zajedničkog Srpsko-egipatskog poslovnog saveta Osamom Salehom o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Egipta i tom prilikom naveo da je vrednost trgovinske razmene dve zemlje u prvih sedam meseci iznosila 55 miliona...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.