Knežević: Cilj privatizacije Galenike da se nađe strateški partner

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Cilj privatizacije Galenike da se nađe strateški partner

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je cilj javnog poziva za privatizaciju Galenike da se nađe strateški partner koji će obezbediti nastavak proizvodnje i dalje funkcionisanje fabrike na najbolji način.

"Državi je cilj da podignemo tu fabriku i vratimo joj nekadašnji sjaj. U ovim uslovima, to je moguće učiniti samo uz pomoć strateškog partnera. Verujem da će budući investitor ispuniti taj cilj, budući da je i uslov da to bude renomirana farmaceutska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kompanija čiji je godišnji prihod iznad 300 miliona evra", naveo je Knežević u saopštenju.

On je rekao da je dogovor s bankama da aktuelni dug Galenike od 71 milion evra, naplate u iznosu od 25 miliona, a taj iznos je obaveza investitora.

"Cena koju će investitor morati da plati za ovu kompaniju iznosi 25 miliona evra, plus najbolja ponuda na javnom nadmetanju, gde je startna cena jedan evro", rekao je Knežević.

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas tender za prodaju 93,7 odsto kapitala beogradaske farmaceutske kompanije Galenika.

Rok za dostavljanje prijava za učešće u postupku privatizacije Galenike je 2. oktobar, a otvaranje ponuda je 4. oktobra.

Naknada za otkup dokumentacije iznosi 250.000 dinara.

Procenjena vrednost kapitala koja se nudi na prodaju je negativna i iznosi 152 miliona evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.