Kinezi za dve godine 165km, a mi ni pola

Izvor: B92, 14.Nov.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi za dve godine 165km, a mi ni pola

Pre dve i po godine počeli su prvi radovi na mostu između kopna i hrvatskog ostrva Čiovo.

Nakon birokratskih zavrzlama - manjka radnika i promene izvođača, most od svega pola kilometra neće biti gotov ni sledeće turističke sezone.

Primera radi, za isto vreme Kinezi su sagradili najveći most na svetu dug 165 kilometara.

Opet buka teške mehanizacije na gradilištu mosta Čiovo. Nakon više meseci pause, novi izvođač je opet počeo radove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Investitor Hrvatske ceste prekinule su ugovor s pređašnjim izvođačem, a sada se rok za dovršetak mosta pomakao se za skoro celu godinu.

Meštani ne mogu dočekati kraj gradnje.

"Ja izgubim više od aerodroma do ovde nego iz Nemačke do aerodroma. Onda možete znati koliko to traje", izjavila je Nada, vlasnica vikendice na Čiovu.

"Put od 3 kilometra prolazim sat do sat i po u najgorem slučaju. Svima je on nužan. Ovde je to hitno", govori Mario s Čiova.

Most koji bi trebalo da rastereti Trogir od prometnih gužvi vredan je više od 200 miliona kuna. Bit će dug 521 metar s dve saobraćajne trake.

"Što se tiče novog roka, on je osam meseci, izvođač je uveden u posao prošle nedelje i mi smo sigurni da će u tom roku most biti gotov", izjavio je Tomislav Mihotić, državni tajnik za infrastrukturu.

Samo da se opet ne dogodi nešto nepredviđeno na šta su se u Trogiru već navikli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.