Kinezi usporili: Stagnira prodaja automobila

Izvor: B92, 27.Maj.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi usporili: Stagnira prodaja automobila

Peking -- U Kini će ove godine biti prodato oko 28,1 milion automobila, što je nepromenjeno u odnosu na 2018. godinu, prenela je kineska državna novinska agencija Sinhua.

Prodaja putničkih vozila će iznositi oko 23,7 miliona jedinica, što je takođe slično kao i prošle godine, javlja Sinhua pozivajući se na zajednički izveštaj Kineskog udruženja proizvođača automobila i drugih iz te industrije.

Prodaja novih energetski efikasnih vozila će, međutim, verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostati snažna i porašće za oko 27 procenata na 1,6 miliona jedinica u odnosu na 1,26 miliona jedinica prodatih u 2018. godini, navodi se u izveštaju.

Kinesko tržište automobila je prošle zabeležilo prvi pad u više od dve decenije zbog slabije domaće tražnje i trgovinskog rata sa Sjedinjenim Državama.

Na mesečnom nivou, prodaja je do sada registrovala pad u deset uzastopnih meseci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.