Kinezi pozivaju: Bojkotujmo Mekdonalds

Izvor: B92, 21.Jan.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi pozivaju: Bojkotujmo Mekdonalds

Peking -- Kineski građani optužuju reklamu Mekdonaldsa na Tajvanu da podržava samoproglašenu nezavisnost tog ostrva.

U reklami sendviča za doručak, koja se emituje samo na Tajvanu, u jednoj sekvenci koja traje dve sekunde prikazuje se ženska lična karta u kojoj se kao državljanstvo vlasnice navodi "Tajvan", prenosi agencija AP.

Kako se navodi, u komentarima, objavljenim danas na internet forumima u Kini, Mekdonalds se optužuje da krši kineski zakon podržavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezavisnost Tajvana, kojeg Peking smatra delom svoje teritorije.

Kinezi, u nekim komentarima se poziva na bojkot ovog lanca restorana, a u drugima se ocenjuje da Mekdonaldsovu franšizu u kontinentalnom delu Kine, koja je u vlasništvu jedne grupacije u čijem je sastavu i investiciona agencija kineske vlade, treba proterati iz zemlje.

U sedištu Mekdonaldsa u Kini nisu odgovarali na telefonske pozive, dodaje AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.