Kinesko-europski teretni vlakovi odradili 14.000 putovanja

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Mar.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinesko-europski teretni vlakovi odradili 14.000 putovanja

PEKING – Kinesko-europska teretna željeznička mreža, kao važan dio Inicijative „Pojas i put“, brzo se proširila i dostigla 14.000 putovanja do kraja veljače.

Kinesko-europski teretni vlakovi povezuju Kinu s 50 gradova u 15 europskih zemalja, rečeno je na forumu Državne komisije za razvoj i reforme održanom u kineskom gradu Zhengzhou, prenosi Kineski međunarodni radio.

Kako se navodi, Kina je potpisala 171 sporazum o suradnji sa 123 zemlje i 29 međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << organizacija nakon predlaganja Inicijative 2013. godine, a prema riječima stručnjaka, Inicijativa „Pojas i put“ doprinosi uzajamno korisnom razvoju i izgradnji infrastrukture u zemljama duž „Pojasa i puta“.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.