Kineski putnički dron razvija se u Austriji i Sloveniji

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Okt.2019, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski putnički dron razvija se u Austriji i Sloveniji

LJUBLJANA - Kineski putnički dron EHang razvijat će se u Austriji, a dio razvoja povjeren je i slovenskom AV Living Labu.

U Austriji su Kinezi uspostavili svjetsku proizvodnu bazu. Kinesku bespilotnu letjelicu lansirat će krajem ove godine austrijska tvrtka FACC, glavni dobavljač zrakoplovne industrije. FACC će proizvoditi oko tisuću primjeraka godišnje, a u prvih nekoliko godina to će se prvenstveno ciljati organizacije s posebnim odobrenjima za uporabu, poput hitnih službi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
EHang drona ima 16 propelera, 16 električnih motora i baterija. Razvija maksimalnu brzinu od 130 kilometara na sat, s rasponom od pola sata ili između 50 i 70 kilometara.

Osim male potrošnje energije, odlikuje se tihim radom. Izrađuje buku na razini domaćeg usisavača, samo 65 decibela, što mu daje značajnu prednost u odnosu na helikoptere. Cijena je 300.000 eura, a proizvodnja počinje u susjednoj Austriji kasnije ove godine.

Foto: Finance

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Kinezi razvijaju PUTNIČKI DRON u Austriji i Sloveniji

Izvor: Blic, 21.Okt.2019

Kineski putnički dron EHang razvijaće se u Austriji, a deo razvoja poveren je i slovenačkom AV Living Labu. U Austriji su Kinezi uspostavili svetsku proizvodnu bazu. Kinesku bespilotnu letelicu lansiraće krajem ove godine austrijska tvrtka FACC, glavni dobavljač vazduhoplovne industrije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.