Kineski kupac odustao: Total preuzima Tošibin posao sa TNG-om u SAD

Izvor: B92, 01.Jun.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski kupac odustao: Total preuzima Tošibin posao sa TNG-om u SAD

Pariz, Tokio -- Total preuzima Tošibine poslove sa tečnim naftnim gasom u SAD i dobiće 800 miliona dolara od japanske kompanije u sklopu tog dogovora, saopštile su kompanije.

Do toga je došlo par nedelja nakon što se odustalo od prodaje kineskom kupcu, prenosi Rojters.

Francuski energetski gigant platiće 15 miliona dolara akcije firme u Teksasu, saopšteno je iz te dve kompanije.

Tošiba će takođe isplatiti Totalu 815 miliona dolara za preuzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih ugovora povezanih sa tim poslovanjem, dodao je Total.

Japanska grupacija prethodno je saopštila da joj je poslovanje sa TNG-om u SAD dobelo gubitke od bilion jena (devet milijardi dolara).

Tošiba je bila ugovorom obavezana da plaća fiksnu naknadu za preradu TNG-a kompaniji Friport LNG, bez obzira da li kasnije može da nađe kupce za to gorivo po važećim cenama.

Za Total, taj dil dolazi usred velikog napora da proširi svoj TNG portfolio, nakon u maju predloženog preuzimanja Andarkovog poslovanja u Africi, koje uključuje i TNG projekat u Mozambiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.