Kina tuži SAD: Branićemo svoja prava! Amerika sankcijama krši dogovor

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina tuži SAD: "Branićemo svoja prava! Amerika sankcijama krši dogovor"

Peking -- Kina je podnela tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv SAD zbog američkih uvoznih carina, saopštilo je kinesko ministarstvo trgovine.

Najnovijim tarifnim akcijama se krši konsenzus koji su lideri Kine i SAD postigli na sastanku u Osaki, navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da će Kina čvrsto braniti svoja zakonska prava u skladu sa pravilima STO.

Sjedinjene Države su juče počele sa uvođenjem 15-procentnih carina na različite kineske proizvode, uključujući obuću, pametne satove i televizore sa ravnim ekranom, nakon čega je Kina uvela petoprocentnu tarifu na američku naftu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina podnela žalbu STO zbog novih američkih carina

Izvor: Danas, 02.Sep.2019

Kineske vlasti saopštile su danas da su podnele žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) reagujući na američke nove carinske namete na uvezenu kinesku robu. Članak Kina podnela žalbu STO zbog novih američkih carina se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Kina tuži SAD zbog novih uvoznih carina: "Branićemo svoja prava!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 06:50

U nedelju su na snagu stupile nove američke carine na uvoz kineske robe u vrednosti od oko 112 milijardi dolara...Kina je podnela tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv SAD zbog američkih uvoznih carina, saopštilo je danas kinesko ministarstvo trgovine...Najnovijim tarifnim akcijama...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.