Kina planira nove carine na uvoz iz SAD-a

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Okt.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina planira nove carine na uvoz iz SAD-a

PEKING - Kina želi uvesti nove carine na američki uvoz u vrijednosti 2,4 milijarde dolara u sporu oko subvencija pokrenutom pred Svjetskom trgovinskom organizacijom (WTO), prema dokumentu objavljenom u Ženevi.

U sporu pokrenutom 2012. godine Kina se žalila WTO-u na carine koje je Washington uveo kako bi ublažio efekte navodnih kineskih subvencija poduzećima u državnom vlasništvu.

Arbitri WTO-a >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << utvrdili su da američke carine nisu u skladu s međunarodnim trgovinskim propisima i Washington ih je prilagodio.

Kina je potom izrazila nezadovoljstvo prilagođenim američkim carinama i WTO je u srpnju potvrdio da Washington nije adekvatno primijenio njihove prethodne presude.

Prema WTO-ovim propisima, Peking sada može odgovoriti uvođenjem carina na američki uvoz. Početkom idućeg tjedna WTO će razmotriti kineski prijedlog o uvođenju carina na uvoz američke robe u vrijednosti 2,4 milijarde dolara .

Konačnu odluku o ukupnoj vrijednosti američke robe na koju Peking može uvesti carine donijet će arbitri WTO-a, napominje dpa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina nudi bescarinsku kvotu od 10 miliona tona za uvoz soje

Izvor: B92, 22.Okt.2019

Peking, Singapur -- Kina je ponudila glavnim kineskim i stranim kompanijama za preradu soje bescarinsku kvotu od 10 miliona tona za uvoz ove žitarice iz SAD...Kako izveštava Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora, kvota za uvoz američke soje ponuđena je domaćim mlinovima u državnom i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.