Kim ekstremno besan: Šokiralo ga stanje koje je zatekao

Izvor: B92, 17.Jul.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim ekstremno besan: Šokiralo ga stanje koje je zatekao

Pjongjang -- Državni mediji Severne Koreje javljaju da je njihov lider Kim Džong Un oštro kritikovao nadležne zbog neuspeha da izgrade hidroelektranu na severu zemlje.

Navodi se da je Kim tokom posete gradilišu bio "ekstremno besan", a da je kritikovao nadležne zbog toga što ga nisu pismom izvestili o situaciji, prenosi AP.

AP navodi da je ovaj slučaj pokazatelj da se Kim muči da popravi ekonomsku situaciju u zemlji, dok istovremeno pregovara sa SAD.

Ranije ovog meseca, Kim je posetio dve fabrike i kritikovao nadležen zbog lošeg održavanja zgrade, nedovoljne stručnosti i drugih problema, navodi agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.