Kazna: Kompanija Boš plaća 90 miliona € zbog skandala sa Folksvagenom

Izvor: B92, 23.Maj.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna: Kompanija Boš plaća 90 miliona € zbog skandala sa Folksvagenom

Berlin -- Kompanija Robert Boš mora da plati 90 miliona evra kazne zbog učestvovanja u skandalu s dizelskim emisijama, koji se dogodio u Folksvagenu 2015. godine

Tužioci u Štutgartu izjavili su da je ta nemačka kompanija novčano kažnjena zbog nemarnog kršenja nadzora i da su odlučili da ne ulože žalbe na kaznu.

Boš je isporučio milione sistema za kontrolu motora koji su instalirani na automobilima različitih proizvođača od 2008. godine.

Njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << softver imao je "delom zabranjene strategije", što je dovelo do toga da automobili zagađuju vazduh više nego što je dozvoljeno.

Folsksvagen je zbog istog skandala platio milijarde evra kazne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.