Kasni prioritetna deonica: Ništa od 2019. godine VIDEO

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasni prioritetna deonica: Ništa od 2019. godine VIDEO

Podgorica -- Gradnja prioritetne deonice auto-puta od Smokovca do Mateševa neće biti završena u roku.

Po optimističnom scenariju trebalo bi da bude završena do kraja naredne godine, saopšteno je nezvanično Pobjedi iz Ministarstva saobraćaja Crne Gore.

Po ugovoru, ova deonica je trebalo da bude završena u maju neredne godine. Gradnja prioritetne deonice dugačke 41 kilometar počela je 11. maja 2015. godine, od kada kreće rok od četiri godine za završetak radova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jedan od razloga za kašnjenje, kako je rekao, mogao bi biti nerealno postavljen rok. Najavio je da će most Moračica biti funkcionalan krajem leta naredne godine.

“Na osnovu dinamike koju dobijamo od izvođača, a mislim da je realna dinamika s aspekta izvođenja radova, očekujemo da ovaj most bude premošćen, odnosno da rasponska konstrukcija bude završena u avgustu naredne godine”, rekao je Ivanović.

Krajem maja iz Ministarstva saobraćaja je Pobjedi rečeno da je menadžment CRBC-a najavio da će angažovati sve raspoložive resurse kako bi završio posao u u ugovorenom roku, prenosi CDM.

“Svesni smo da je produženje roka realizacije infrastrukturnih projekata danas gotovo uobičajena pojava i kod projekata mnogo manje vrednosti, kako u Crnoj Gori, tako i u svetu, jer se primarno u vidu ima njihova kapitalna vrednost i značaj, međutim angažovanje dodatnih ljudskih resursa i mehanizacije, prema rečima menadžmenta CRBC-a, pojačaće dinamiku izvođenja radova na celoj trasi”, poručeno je ranije iz ministarstva.

Resorni ministar Osman Nurković je 20. jula u parlamentu saopštio da bi ugovoreni rok za završetak gradnje prioritetne deonice mogao biti produžen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.