Kaos u Banjoj Luci: Čitav dan protesti zbog hapšenja roditelja Davida Dragičevića

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Dec.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaos u Banjoj Luci: Čitav dan protesti zbog hapšenja roditelja Davida Dragičevića

BANJA LUKA - Nakon što su jake policijske snage zabranile protest građana na Trgu Krajine u Banjoj Luci u znak podrške Davoru Dragičeviću, ocu stradalog Davida Dragičevića, Davidova majka Suzana pozvala je građane na novi protest sutra u 18 sati ispred crkve Hrama Hrista spasitelja. 

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske jutros su uhitili Davora Dragičevića nakon čega su uslijedila uhićenja još nekoliko osoba, uključujući i majku Davida Dragičevića >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << te pojedinih opozicijskih političara u RS.

Dio aktivista porketa "Pravda za Davida" je krenuo prema banjalučkoj pravoslavnoj crkvi u centru grada te su ušli u dvorište Hrama Hrista Spasitelja, gdje drže zapaljene svijeće u rukama.

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, kazala je za N1 da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u njenoj kući tražili oružje i da ga nisu pronašli.

Radanović se obratila okupljenima poručivši im da im nitko ne može zabraniti mirna okupljanja.

"Sutra svako to može dočekati što smo mi dočekali", kazala je majka ubijenog Davida Dragičevića.

Davidova majka Suzana ponovno stigla je na Trg Krajine, nakon što je puštena iz policije. Policija upozorava okupljene da se odmah moraju razići sa Trga Krajine, ali oni to odbijaju.

Nekoliko desetaka policajaca napravilo je kordon i ne dozvoljavaju nezadovoljnim građanima da stoje na Trgu.

Podsjetimo, komunalni redari uklonili su u utorak uz pomoć policije improvizirani spomenik Davidu Dragičeviću na središnjem trgu u Banjoj Luci, a pri naguravanju nezadovoljnih građana s policijom ozlijeđeno je više ljudi.

Do eskalacije napetosti došlo je nakon što su policaci u utorak ujutro uhitili Davora Dragičevića, oca mladića koji je ubijen u ožujku pod nerazjašnjenim okolnostima.

Glasnogovornica policije Republike Srpske Marija Markanović izjavila je da je Dragičević uhićen zbog sumnje daje počinio kazneno djelo "ugrožavanja sigurnosti službenih osoba", odnosno stoga što se nije odazvao na poziv za policijsko saslušanje.

Novinarima je kazala kako je Dragičević u pritvoru i da će tamo ostati do daljnjeg "sukladno zakonu".

Potvrdila je kako je priveden uz uporabu sile ali je zanijekala da je ozlijeđen.

Nakon Davora uhićena je i njegova bivša supruga Suzana Radanović, majka ubijenog Davida. Privedena je nakon verbalnog sukoba s interventnim policajcima i pokušaja da priđe spomeniku podignutom u čast njezina sina te spriječi njegovo uklanjanje.

"Imate li vi djecu, imate li vi majke?", uzvikivala je očajna Suzana.

Foto: Klix.ba

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.