Kanađani planiraju da otvore rudnik zlata na Crnom vrhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 04:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanađani planiraju da otvore rudnik zlata na Crnom vrhu

Kanadska rudarska kompanija Dandi plemeniti metali (DPM) iz Toronta objavila je preliminarnu studiju izvodljivosti otvaranja i eksploatacije rudnika zlata na planini Crni vrh, između Bora i Žagubice, pišu Novosti.

Prema tom dokumentu, tu bi se za devet godina, koliko je procenjeno da bi rudokop bio u funkciji, izvuklo skoro 34 tone tog plemenitog metala, bruto vrednosti 1,6 milijardi dolara, prenosi list.

"Ova studija pruža solidnu osnovu za projekat zlata Timok", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Rik Hoves, predsednik i generalni direktor DPM.

Po dokumentaciji u koju su Novosti imale uvid, u otvaranje rudnika u kome su utvrđene rezerve od gotovo 19 miliona tona rude, sa prosečnim sadržajem od 1,36 grama zlata po toni, za početak bilo bi investirano 136 miliona dolara.

Kako je predviđeno, godišnja proizvodnja iznosila bi od 75.000 do 132.000 unci, odnosno najviše 3,73 tone tog plemenitog metala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanađani hoće da otvore RUDNIK ZLATA na Crnom vrhu

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019

Kanadska rudarska kompanija Dandi plemeniti metali (DPM) iz Toronta objavila je preliminarnu studiju izvodljivosti otvaranja i eksploatacije rudnika zlata na planini Crni vrh, između Bora i Žagubice, pišu Novosti...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Prema tom dokumentu, tu bi se za devet godina, koliko...

Nastavak na Mondo...

Kanađani planiraju da otvore RUDNIK ZLATA na Crnom vrhu

Izvor: Blic, 27.Jul.2019

Kanadska rudarska kompanija "Dandi plemeniti metali" (DPM) iz Toronta objavila je preliminarnu studiju izvodljivosti otvaranja i eksploatacije rudnika zlata na planini Crni vrh, između Bora i Žagubice.

Nastavak na Blic...

Kanađani planiraju rudnik zlata na Crnom vrhu

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2019

Kanadska rudarska kompanija Dandi plemeniti metali (DPM) iz Toronta objavila je preliminarnu studiju izvodljivosti otvaranja i eksploatacije rudnika zlata na planini Crni vrh, između Bora i Žagubice, pišu Novosti...Prema tom dokumentu, tu bi se za devet godina, koliko je procenjeno da bi kop bio u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.