Kanada sprema osvetu - eskalirao rat sa SAD

Izvor: B92, 25.Apr.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada sprema osvetu - eskalirao rat sa SAD

Ontario -- Kanadski premijer Džastin Trudo obećao je da će braniti interese Kanade, nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele carine na kanadsku drvenu građu.

To je, kako navodi Rojters, dovelo do eskalacije trgovinskih tenzija između dve zemlje i pada kanadskog dolara na 14-mesečni minimum.

"Odbrana kanadskih interesa je moj posao, bilo da je reč o mekom drvetu ili softveru", izjavio je Trudo u Ontariju, a prenosi Rojters.

Američki ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za trgovinu Vilbur Ros je izjavio u ponedeljak da će SAD uvesti preliminarne carine od 20 odsto na uvoz kanadske meke građe, što će, kako ocenjuje Rojters, ugroziti uvoz građevinskog materijala u vrednosti od oko 5,66 milijardi dolara.

Najnoviji spor je prouzrokovao pad kanadske valute na 1,3594 kanadska dolara za američki dolar sa jučerašnjih 1,3516.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVOLJE U RAJU Sukob Kanade i SAD, Trudo sprema OSVETU

Izvor: Blic, 26.Apr.2017, 08:30

Nesporazumi postoje čak i između najbližih saveznika, što pokazuje i slučaj SAD i Kanade. Kanadski premijer Džastin Trudo obećao je da će braniti interese Kanade, nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele carine na kanadsku drvenu građu...To je, kako navodi Rojters, dovelo do eskalacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.