Kamioni ove firme nekad su vozili bakar i pesak, a sada će ona biti ponuđena na prodaju

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamioni ove firme nekad su vozili bakar i pesak, a sada će ona biti ponuđena na prodaju

Bor -- Rok za dostavljanje ponuda za procenu vrednosti imovine Akcionarskog društva Teretni saobraćaj iz Bora ističe sutra.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika raspisala je ranije oglas u kojem se traži procenitelj imovine preduzeća iz Bora kako bi ono bilo ponuđeno na prodaju.

Proces privatizacije u ovom preduzeću započet je 2000. godine po "starom zakonu", a od 2002 godine preduzeće je kod Trgovinskog suda u Zaječaru upisano kao Akcionarsko društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Teretni saobraćaj Bor iz Bora.

Istorijat ovog preduzeća vezan je za Rudarsko topioničarski basen Bor.

Naime, 1. aprila 1958. godine iz sastava transportnog pogona RTB izdvojen je autopark čime je praktično stvoreno novo preduzeće koje je u predstojećim decenijama postalo jedno od najvećih firmi za transport u tadašnjoj SFRJ.

Kamioni ove firme prevozili su bakar, kvarcni pesak širom regiona i dovozili neophodne sirovine za RTB.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čeka se procenitelj za jedno od najvećih transportnih preduzeća bivše SFRJ

Izvor: B92, 22.Avg.2019

Rok za dostavljanje ponuda za procenu vrednosti imovine Akcionarskog društva "Teretni saobraćaj" iz Bora ističe 23. avgusta.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.