Kamiondžije zaobilaze auto-put, da li ćemo ih kazniti putarinama?

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamiondžije zaobilaze auto-put, da li ćemo ih kazniti putarinama?

Još se ne razmatraju putarine za teretna vozila na našim magistralnim putevima, rekla je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je za Prvu televiziju, povodom medijskih spekulacija da je osmišljen način kako da se reši problem sa kamiondžijama koji zaobilaze auto-puteve i tako izbegavaju da plate putarinu, rekla da o tome još nije razgovarano.

"Mi gledamo da svima koji putuju kroz našu zemlju ponudimo da imaju najbolje moguće uslove“, rekla je ona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Istakla je da je 43 miliona evra bio veći priliv od putarine prošle godine.

Mediji su preneli ranije da vozila čija se težina meri tonama ne habaju samo asfalt, već i njegov temelj, koji se deformiše pod prekomernim opterećenjem.

Navodni plan je bio, kako piše Politika, da naplatom putarine potom budu obuhvaćeni i teretnjaci teži od tri i po tone.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neće biti uvođenja putarina na magistralnim putevima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da neće biti uvođenja putarina na magistralnim putevima za teretna vozila i da se o tome nije ni razgovaralo...Ona je naglasila da je za Srbiju važno da ima uređene auto - puteve na kojima je maksimalna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.