Kakve restorane vole Mišlenovi inspektori? Zvezdica može i da se izgubi VIDEO

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 15:27

Kakve restorane vole Mišlenovi inspektori? "Zvezdica može i da se izgubi" VIDEO

Beograd -- Miroslav Uskoković, jedan je od najboljih šefova kuvara u Americi.

Ove godine je nominovan za prestižnu Džejms Bird nagradu, koja predstavlja oskara u kulinarskom svetu. Miroslav je nominovan u kategoriji peciva.

Kako navodi Uskoković, postoje jedna, dve i tri zvezdice. "Naravno tri zvezdice je najprestižnija nagrada koju možeš dobiti".

Kako kaže, iz Mišlena preferiraju restorane koji su francuski orijentisani, ali pošto su ih dosta kritikovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog toga "počeli su da proširuju svoj vid i daju zvezdice i uticajne nagrade i drugim restoranima".

Da bi dobio tri Mišlen zvezdice restoran mora da bude "top u svakom smislu" od nameštaja, tanjira, izgleda. "Ocenjuju i wc, sve mora da bude na nivou".

Srbija je u dobroj poziciji sa Mišlen. Za svaku državu imaju mesec kada dolaze da posećuju, tako da je sve to odlučeno, verovatno će u jednom trenutku da prezentuju javnosti, navodi on.

Uskoković je podsetio da su inspektori anonimni i nikada ih ne možete prepozneti. Trebalo bi da posećuju sve restorane, ali preferivaju "fine dining", naveo je on.

Mišlenova zvezdica može da se i izgubi. "Oni nikada ne daju razlog zašto", rekao je.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.