Kako sve možete da se prijavite za pomoć? Do 30+30 evra i telefonskim putem

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 08:22

Kako sve možete da se prijavite za pomoć? Do "30+30" evra i telefonskim putem

Beograd -- Večeras od ponoći u funkciji je i kontakt-centar putem kojeg će biti omogućena prijava za 30+30 evra telefonskim putem, saopštio je ministar Siniša Mali.

Broj telefona kontakt-centra je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan, a građani će u kontakt-centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijavljivanja.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima prijavilo preko tri miliona ljudi.

Prijavljivanje traje do 15. maja.

Pomoć će se isplaćivati u dve rate - prva u maju 2021. a druga u novembru.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći, kao i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju za pomoć. Njima će pomoć biti isplaćena bez podnošenja prijave.

Ostali punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii mogu da se preko sajta Uprave za trezor prijave za ovu pomoć. Prijava je od danas moguća i telefonski - putem kontakt-centra.

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja, a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U ponoć počeo sa radom kontakt centar za prijavu gradjana za novčanu pomoć

Izvor: Beta, 05.Maj.2021

Kontakt centar preko kog gradjani mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć iz budžeta države počeo je da radi u ponoć.Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan.Novčana pomoć iz državnog budžeta iznosi 60 evra i biće isplaćivana u dva navrata, u maju i novembru.Gradjani...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.