Kako se troši novac iz budžeta? VIDEO

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se troši novac iz budžeta? VIDEO

Beograd -- Krajem kalendarske godine u Skupštini Srbije se donosi najvažniji ekonomski zakon, Budžet Republike Srbije.

Ministarstvo finansija objavilo je video-snimak u kome je na slikovit način prikazano kako će javni novac biti utrošen.

Kako objašnjavaju, najviše novca je opredeljeno za javne investicije, i to pre svega za izgradnju saobraćajne i železničke infrastrukture, te će se novi putevi i pruge graditi širom zemlje.

Neće biti zapostavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni rečni saobraćaj, u kojem će biti unapređeno Međunarodno putno pristanište Lepenski vir.

Ističu i važnost reforme Poreske uprave, koja će građanima olakšati pristup uslugama i stabilnost budžetskih prihoda.

Kao veoma bitnu komponentu ističu unapređenje životnog standarda građana, pa će plate porasti od osam do 15 odsto, počev od novembarske.

U kojim sektorima će biti najveće povećanje plata, kao i ostale planove Ministarstva finansija za narednu godinu, pogledajte u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upoznajte budžet za 2020: Evo na šta će tačno otići novac iz naše kase (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2019

U videu se krije objašnjenje za ceo budžet Republike Srbije za 2020. Usvojen je budžet za 2020. godinu, a sada možete jasnije da vidite i za šta je tačno planiran novac. Ministarstvo finansija objavilo je video u kome je predstavljena cela kasa na slikovit način. - Želeli...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.