Kako se jedna od najvećih svetskih atrakcija BORI PROTIV TURISTA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se jedna od najvećih svetskih atrakcija BORI PROTIV TURISTA?

Pravi izazov

Kao i mnoge druge svetske atrakcije, Tadž Mahal se bori sa posledicama prekomerenog turizma.

Međutim, poslednje rešenje za kontrolu gužve na najvećoj indijskoj znamenitosti ne samo da je efikasno, već i slavi lepotu čuvene građevine.

Zvaničnici za turizm u Agri saopštili su da će Tadž Mahal biti otvoren tokom noći punog Meseca svakog meseca kao i dve noći mesečno na kraju punog Meseca. To je ukupno pet noći mesečno.

Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je lokacija otvorena od izlaska do zalaska Sunca skakog dana osim petka.

Osim što će moći da prime veći broj posetilaca tako što će raditi odabranim noćima, gostima će biti omogućeno da vide drugu stranu Tadž Mahala okupanog mesečinom.

Ovo nije prvi put da Indija preduzima mere protiv gužve na popularnoj lokaciji. Vlasti su prošle godine odlučile da pet puta povećaju cenu ulaznica za lokalne turiste.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.