Kad nekog hoće pare: Bafet dobio na opkladi MILION dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad nekog hoće pare: Bafet dobio na opkladi MILION dolara

Poznat je po svom preduzetničkom iskustvu

Milijarder Voren Bafet poznat je po svom preduzetničkom iskustvu i "dobrom njuhu“ za biznis. Njegovo poznavanje berze je toliko da, pored toga što zarađuje novac ulaganjem u sopstvene investicije, novac dobija i na opkladama.

Na ovom ostrvu već 80 godina niko ne živi, a sada ga prodaju po aukcijskoj ceni (VIDEO)

On se, 2007. godine kladio u milion dolara sa menadžerom hedž fonda Tedom Seidesom, zaposlenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u firmi „Protege Partners. Svoju opkladu Bafet je zasnovao na pretpostavci da je niskobudžetni S&P 500 indeksni fond bolja opcija od kolekcije hedž fondova “Protege Partners” i čini se da je bio u pravu.

Nakon deset godina, rezultati su pokazali da je ulog od million dolara u ovaj hedž fond donelo zaradu od 220.000 dolara, dok je Bafetu njegova ‘skromna’ investicija u indeks S&P 500 donela zaradu od 854.000 dolara.

Iako će opklada tehnički biti završena krajem godine, čini se da Ted Seides nema šanse da preokrene rezultat u svoju korist, s obzirom da su mu kladioničari dali 3 odsto šanse za pobedu.

Bafet trenutno raspolaže bogatstvom od 76,5 milijardi dolara, tako da milion, koji je osvojio ovom opkladom, predstavlja skromni doprinos ogromnom bogatstvu. Međutim, Bafet je poznat i kao veliki filantrop, pa će dobit od opklade otići u dobru ruke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.