KORONA VIRUS IZNEDRIO NOVE TURISTIČKE DESTINACIJE: U Ljuboviji dupliran broj gostiju, Drina i Bobija najveći aduti

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 18:24

KORONA VIRUS IZNEDRIO NOVE TURISTIČKE DESTINACIJE: U Ljuboviji dupliran broj gostiju, Drina i Bobija najveći aduti

U izgradnju bazena u Ljuboviji uloženo je 32 miliona dinara

Korona virus sa sobom je doneo i jednu dobru stvar, a to je ekspanzija domaćeg turizma i popularnost lokacija koje do sada nisu bile na turističkoj mapi naše zemlje.

Pokazatelj toga je i dupliran broj noćenja u etno-domaćinstvima u opštini Ljubovija.

- Očigledni su veliki kapaciteti i potencijali za dalji razvoj turizma, jako je značajna činjenica da su u toku radovi na izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << auto-puta od Šapca do Loznice, za koji verujemo da će značajno pojačati saobraćaj i priliv turista do ove turističke destinacije. Reka Drina i netaknuta Bobija samo su neki od turističkih aduta opštine Ljubovija, a mi kao resorno ministarstvo pružićemo svu potrebnu podršku za dalji razvoj, kako bi postale prepoznate destinacije ne samo kod nas, već i u čitavom regionu - izjavila je ministarka Tatjana Matić.

Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije do sada je uložilo 32 miliona dinara, pre svega za izgradnju bazena u Ljuboviji, i ove godine na konkursu koji otvoren biće podržan projekat izgradnje autokampa.

Projektna dokumentacija je završena i očekuje se skori početak radova.

Ministarka Matić je prilikom posete opštini Ljubovija obišla  i proizvodno-turistički kompleks destileriju, koja proizvodi voćne rakije u kapacitetu od 70.000 litara na godišnjem nivou, a svečano je otvorila ovaj pogon, a  proizvodi ove destilerije biće plasirani na tržište EU.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.