KORAK U NEPOZNATO: Nemački auto-gigant prelazi na proizvodnju novih vozila!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 12:42

KORAK U NEPOZNATO: Nemački auto-gigant prelazi na proizvodnju novih vozila!

Većina automobilskih marki već odavno je počela sa elektrifikacijom i postupnim isključivanjem iz ponude motora sa unutrašnjim sagorevanjem

Ipak, čini se da će Audi napraviti najbrži prelaz i ponuditi isključivo električne modele.

Audi je već ranije objavio kako su u potpunosti prestali sa razvojem motora sa unutrašnjim sagorevanjem, a sada su sve iznenadili najavom da već od 2026. godine uopšte neće nuditi automobile sa takvim motorima.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Audijeve uprave Markus Duesman je ostalim rukovodiocima kompanije u četvrtak objavio da će se postepeno ukidanje modela sa SUS motorima primeniti do 2026. godine. Zanimljivo, ovaj izveštaj ističe da od te godine Audi neće nuditi ni hibridne modele.

Jasno, ovaj pristup i ubrzana elektrifikacija deo su ukupnog plana i strategije Volkswagen Grupe, koja je popriličo radikalna u odnosu na pristup drugih nemačkih marki kao što su BMW i Mercedes. Iako oni imaju već nekoliko električnih modela njihova strategija se i dalje oslanja na motore sa unutrašnjim sagorevanjem, te su uvereni da će tako biti još duži period.

BMW je zbog slabe dostupnosti retkih minerala koji se koriste u baterijama zabrinut da će električni modeli i dalje biti znatno skuplji od konvencionalnih modela, te uopšte ne planiraju prekid razvoja SUS motora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.