KOMŠIJA NAPRAVIO JEDINSTVEN IZUM: Stvorio bitkoin parfem, šest godina stoji u rudarskim oknima

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 10:22

KOMŠIJA NAPRAVIO JEDINSTVEN IZUM: Stvorio bitkoin parfem, šest godina stoji u rudarskim oknima

Vrednost je identična kupovini umetničke slike.

Parfemdžija iz Čakovca "izrudario" je prvi Bitkoin parfem na svetu.

Radi se o procesu stvaranja koji zahteva šest godina. Parfeme ostavlja u rudarskim oknima da im priroda podari note koje niko ne može stvoriti.

Bitkoin parfem dočarava budućnost, slobodu, nesputanost, smirenost, odlučnost i nedodirljivost. Kreiran je sa 20 odsto esencija i smešten u ručno rađenu kutiju od kože i drveta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Reč je o prvom takvom parfemu u svetu, a kreirao ga je parfemdžija iz Čakovca Levy Dejan Levačić.

Uz sve stvari koje koriste kreatori parfema, kao što su ulja, alkohol, esencije, cveće i biljke, prilikom samog procesa, smatra on, najbitnija je mašta o onim mestima, događajima, trenucima i biljkama koje su nespojive i koje se mogu dočarati putem postupaka koje niko ne upotrebljava.

- Ovaj put želja je ispričati priču koja će dočarati moć novca i transakcija koje će se pojaviti u budućnosti, a da ne bude nešto već viđeno kao što su parfemi koji nose imena raznih svetskih valuta. Note parfema ostale su tajna, a u ponudi će biti 2.100 primeraka edicije 50 mililitara te jedan od 210 litara - kaže Levačić.

- Sasvim slučajno prijatelj mi je skrenuo pažnju na bitkoin. Nakon nekoliko dana istraživanja, uvideo sam da samo bitkoin ima identičan način stvaranja, kao što i ja kreiram parfeme. Radi se o mom jedinstvenom procesu stvaranja koji koristim poslednjih šest godina. Parfeme ostavljam u rudarskim oknima kako bi im priroda podarila note koje niko ne može stvoriti - rekao je majstor "artisan" zanatskih parfema Dejan Levačić.

Svi parfemi biće numerisani serijskim brojem B300 – B2100 max, a dodatna vrednost parfema identična je kupovini umetničke slike koja će ubuduće vrednost višestruko povećavati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.