KO VISOKO LETI, NISKO PADA? BITKOIN U MINUSU: Kriptovaluta jutros pao ispod 52.000 dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 10:52

KO VISOKO LETI, NISKO PADA? BITKOIN U MINUSU: Kriptovaluta jutros pao ispod 52.000 dolara

Trenutno se vrednost jednog bitkoina kreće oko 56.000 dolara.

Najpopularnija svetska kriptovaluta - bitkoin, danas je zabeležio osetan pad. Iako je pre samo nekoliko dana on dostigao svoj novi istorijski rekord, i trgovao se po ceni od 64.000 dolara, jutros je cena naglo pala, za oko 9.72 odsto, na 55.000 američkih dolara.

Danas je cena najpopularnije izrazito volatilna, te je on padao sve do 51.000 dolara.

Pomeranje cene bitkoina, drastično utiče i na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomeranje cena ostalih digitalnih valuta, te su danas pad zabeležili i eterijum (oko 10 odsto), XRP (oko 20 odsto), kardano (oko 13 odsto), lajtkoin (oko 18 odsto) kao i mnoge druge.

Ternutno ne postoje nikakve precizne informacije o razlogu pada vrednosti kriptovaluta, ali se sumnja da je pad pokrenula optužba Ministarstva finansija SAD na račun nekoliko finansijskih institucija, da su pokušali da putem kriptovaluta opreu ogromne količine novca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.