KINA PROGLASILA HITNU ZABRANU KRIPTOVALUTA: Finansijski poredak je poremećen, narušena je sigurnost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 19:36

KINA PROGLASILA HITNU ZABRANU KRIPTOVALUTA: Finansijski poredak je poremećen, narušena je sigurnost!

Zabrana se odnosi i na rad sa kompanijama koje posluju u oblasti kriptovlauta

Kineska udruženja za onlajn finansije, Kinesko udruženje banaka i Udruženje za plaćanje zabranili su pružanje usluga povezanih sa kriptovalutama, preneo je portal "Enterprener".

. Potez je usledio posle višestrukih pokušaja Kine da reguliše aktivnosti na tržištu digitalnih valuta.

- U poslednje vreme su skočile cene kriptovaluta, pa su strmoglavo pale. Poraslo je i spekulativno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trgovanje kriptovalutama, koje ozbiljno narušava sigurnost imovine ljudi i remeti normalan ekonomski i finansijski poredak - navodi se u zajedničkom saopštenju tih organizacija.

Kineskim bankama i internet kompanijama za plaćanje naloženo je da obustave sve aktivnosti otvaranja računa, registracije novih korisnika, trgovine i osiguranja.Takođe, ni institucije ne mogu da pružaju usluge razmene kriptovaluta sa kineskom valutom juan, kao i sa drugim stranim valutama.

Pored toga, institucijama je zabranjeno da pružaju usluge štednje i izdavanja finansijskih proizvoda povezanih s kriptovalutom. Evropska investiciona banka nedavno je najavila da će početi da koristi svoju kriptovalutu Etereum, koja će biti dostupna u obveznicmama vrednim 100 miliona evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.