KAKO STE PROVELI POSLEDNJIH 40 MINUTA? Evo saveta kako da bolje upravljate vremenom tokom posla

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO STE PROVELI POSLEDNJIH 40 MINUTA? Evo saveta kako da bolje upravljate vremenom tokom posla

Najjednostavniji odgovor je da pokušate da izbegavate, po svaku cenu, situacije u kojima samo gubite vreme

Obrazovni konsultant Vejn K. Džonson preporučuje da se zapitamo – kako smo proveli poslednjih 40 minuta? Da li smo bili produktivni? Jesmo li korisno utrošili svoje dragoceno vreme? Vrednujemo li svaki minut na pravi način…

Ovaj profesor na univerzitetu u Bostonu otkrio je veoma zanimljiv trik koji pomaže pri upravljanju vremenom.

- - ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džonson.

- Ako zakažem poslovni sastanak sa nekolicinom kolega, što se ne događa toliko često, trudim se da ne traje dugo, već oko pola sata. Iskreno verujem da ako ste sastanak dobro pripremili i niste neodlučni, malo je onih koji će tražiti više od 30 minuta. Neverovatno je koliko vremena, pa i novca, ljudi utroše da bi držali duge i ne naročito efikasne sastanke - objašnjava ovaj obrazovni konsultant.

On kaže da, što se tiče njegovog upravljanja vremenom, trudi se da živi po filozofiji koja se bazira na to "u čemu sam bio produktivan i koristan u posljednjih 40 minuta?".

- Bukvalno sedim za stolom i završavajući neki zadatak upitam sebe da li sam zaista bio vredan. Ako nisam ništa konstruktivno i korisno uradio u proteklih 40 minuta, to znači da ne baratam dobro svojim vremenom i da moram da promenim nešto u svom pristupu tom konkretnom zadatku - ili toj vrsti zadataka - kako bih imao veći učinak. Meni je, takođe, veoma važno da budem potpuno usredsređen na to što radim. Ili radim ili se odmaram - ističe Vejn Džonson.

- Naravno, to ne znači da se meni ne dešavaju neplanirane stvari. Ali pošto najveći deo posla dobro i realistično planiram, ostaje i malo vremena za "popust", tako da me sitnije nepravilnosti ne izbacuju iz takta. Ako se desi nešto krupnije, skidam neku drugu obavezu s liste i idem dalje. Kako bi se efikasno upravljalo vremenom neophodno je biti spreman na brzu improvizaciju pošto usledi takav izazov; uradite sve ono što je potrebno, kako bi se bez problema vratili originalnom projektu - naglašava Džonson.

Krenuo je da čisti bojler i zanemeo od ŠOKA kada je video šta je sve pronašao u njemu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.