Jutarnji: U čemu se Vučić vozio po Zagrebu

Izvor: B92, 14.Feb.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnji: U čemu se Vučić vozio po Zagrebu

Hrvatski mediji i dalje se bave posetom predsednika Srbije, sada pišu o vozilu u kome se Aleksandar Vučić vozio.

Kako piše Jutarnji list, „moćno vozilo koje je svima upadalo u oči stotku dostiže za 6, 5 sekundi, a košta više od milion kuna (135.000€)“.

List piše da se predsednik Srbije vozio u svom predsedničkom vozilu u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice. U oči je, piše dalje, upao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Audi A8 L beogradskih oznaka.

Opisali su da je reč je o blindiranoj verziji limuzine nemačkog proizvođača s nivoom balističke zaštite 9, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na metke, snage 425 KS.

"Nije uobičajeno da uz stranog državnika dolazi njegova svita, odnosno vozilo koje koristi. I mi smo koristili svoje S-1 vozilo kad se išlo u Beograd, a samo u posebnim slučajevima koristilo se vozilo domaćina. I nikad oko toga nije bilo problema, jer prosto to može biti i zahtev štićene osobe, ali je ujedno i deo bezbednosnih mera“, rekao je Bono Marjanović, stručnjak za bezbednost.

"Večernji list" se bavi dokumentacijom koju je Vučić doneo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.