Junker traži od Kontea smanjenje budžetskog deficita

Izvor: Capital.ba, 03.Dec.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker traži od Kontea smanjenje budžetskog deficita

BUENOS AJRES – Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je italijanskom premijeru Đuzepeu Konteu na samitu G20 u Buenos Ajresu da mora da smanji državne izdatke za oko 4,5 milijardi evra kako bi izbegao uvođenje sankcija. To bi značilo, kako navodi Junker, smanjenje ciljanog budžetskog deficita za iduću godinu sa 2,4 na 1,95 odsto, prenosi Blumberg. Evropska komisija je odbila da komentariše tu vijest, već su samo potvrdili da su se Junker i Konte sastali i da su „imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << još jedan dobar sastanak“. Italijanski poslanici još uvijek razmatraju razne amandmane o budžetu za sljedeću godinu. Blumberg navodi da će Konte morati da razgovara sa svojim najbližnim saradnicima, Mateom Salvinijem i Luiđijem di Majom, o smanjenju budžetskog deficita. Tanjug

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Junker poručio italijanskom premijeru da mora smanjiti izdatke

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2018

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je italijanskom premijeru Đuzepeu Konteu da mora smanjiti državne izdatke za oko 4,5 milijardi evra kako bi izbjegao uvođenje sankcija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.