Još tri mlekare dobile dozvolu za izvoz u Kinu

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 16:29

Još tri mlekare dobile dozvolu za izvoz u Kinu

Beograd -- Uprava carina Kine odobrila je još tri objekta u Srbiji za izvoz proizvoda od mleka u Kinu, objavila je Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

"U ovom trenutku se na listi registrovanih izvoznika proizvoda od mleka u Kini, nalazi 5 subjekata u poslovanju hranom, i to Mlekara Ub, Mlekoprodukt, Meggle Srbija, Imlek AD i Somboled", navodi Uprava.

Do odobrenja kineskih organa došlo je posle višemesečne intenzivne saradnje, razmene dokumentacije i stalne komunikacije.

Kina predstavlja najveće svetsko tržište i za srpske prerađivače mleka značajan izvozni potencijal, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.