Još jedno poskupljenje: Domaćinstvima koja se greju na ovaj način će od januara stizati veći računi

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno poskupljenje: Domaćinstvima koja se greju na ovaj način će od januara stizati veći računi

Gas za domaćinstva u Srbiji poskupeće od 1. januara

Sa druge strane, naknada po mestu isporuke za koju smo do sada plaćali 1.984,39 dinara biće nešto niža.

Trenutna cena po kojoj se domaćinstva snabdevaju gasom iznosi 32,28 dinara po kubnom metru, a od sledeće godine skočiće za oko 4 dinara, na 36,67 dinara.

Sa druge strane, naknada po mestu isporuke za koju smo do sada plaćali 1.984,39 dinara biće nešto niža i iznosiće 1.952,59 dinara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Ovo poskupljenje bilo je očekivano s obzirom na dug period skakanja cena nafte na svetskom tržištu, što je direktno uticalo i na kretanje cene gasa.

Na gas se u Srbiji direktno greje oko 260.000 potrošača, od kojih je čak 250.000 domaćinstava.Negativna strana ovog energenta jesu troškovi ugradnje jer priključak košta različito od grada do grada, a u proseku staje 1.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.